Partners

Hotel Con Corazón
Stichting Hotel Con Corazón exploiteert ‘hotels met een hart’ in Nicaragua, Mexico – en binnenkort ook Costa Rica – door te investeren in educatie en werk. Met de opbrengsten uit deze social enterprises helpt de stichting lokale kinderen om naar school te gaan en zo lang mogelijk in het onderwijssysteem te blijven. Daarnaast creëren de hotels werkgelegenheid voor de lokale bevolking door het bieden van banen met eerlijke salarissen, verzekeringen en mogelijkheden voor vervolgonderwijs, zoals Engelse les. Maar ook via een stevig netwerk van lokale leveranciers en kleine ondernemers, waarmee op transparante en eerlijke wijze zaken wordt gedaan, dragen de hotels bij aan een verbetering van werkomstandigheden.

Hotel-Con-Corazon-Sjoerd-Dijkstra-Foundation

Refugee Company
De Refugee Company laat statushouders werkervaring opdoen en begeleidt ze naar een opleiding of betaald werk. ‘A Beautiful Mess’ is een restaurant waar vluchtelingen in de keuken en bediening werken en zo het restaurantvak leren en werkervaring opdoen.  Sinds juni 2022 is a Beautiful Mess gevestigd in The Manor Amsterdam. Vorig jaar hielp de Refugee Company 58 mensen aan het werk of aan een opleiding en zijn meer dan 150 mensen in trajecten begeleid.

JINC
JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Kinderen schoppen het ook in Nederland minder ver als hun ouders een lager inkomen hebben of wanneer ze in een achterstandswijk wonen. Ze kiezen vaker een verkeerde vervolgopleiding en komen zo met een achterstand op de arbeidsmarkt. JINC geeft deze kinderen sociale vaardigheids- en sollicitatietrainingen en organiseert bliksemstages en ontmoetingen met professionals. Zo worden zij geholpen met het vinden van een goede en passende baan en ontstaat een positiever beeld van deze groep jongeren.

JINC

Stichting Bio
Stichting Bio maakt met haar Bio Vakantieoord een betaalbare, fijne en vrolijke vakantie mogelijk voor gezinnen met kinderen met complexe handicaps. Voor deze gezinnen zijn nauwelijks geschikte vakantiebestemmingen omdat de nodige aanpassingen in de meeste vakantiewoningen ontbreken. Het is een uniek vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem met toegespitste voorzieningen, faciliteiten en activiteiten. Er is voor het gehele gezin iets te doen en het is alsof de handicap even niet in de weg zit.

Bij De Soete Moeder
Van 2019 t/m 2021 steunde de Sjoerd Dijkstra Foundation De Soete Moeder. Stichting ‘Bij de Soete Moeder’ richt zich op mensen, met name jongeren, die vanwege complexe persoonlijke situaties de weg naar werk of opleiding niet zelfstandig bereiken. In ‘Kloosterhotel de Soete Moeder’ volgen de kandidaten een leerwerk- en/ of een dagbestedingstraject. Onder begeleiding van professionals doen zij praktijkervaring en vakvaardigheden op en ontwikkelen zich in diverse facetten van het horecavak. Het uiteindelijke doel van de stichting is om ervoor te zorgen dat de kandidaten aan het eind van het leertraject klaar zijn om aan de slag te gaan in een baan of een opleiding.

Bij-De-Soete-Moeder-Sjoerd-Dijkstra-Foundation

Fast Track Programma
In de periode 2008 tot en met 2014 hebben met ondersteuning van de Sjoerd Dijkstra Foundation zeven studenten de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan het Fast Track Programma van Hogere Hotelschool Den Haag. Aan alle deelnemers is het Bachelors diploma uitgereikt. De studenten kwamen uit 5 verschillende Europese en Afrikaanse landen.